Kari Halme

kari9Olen syntynyt Lahden Launeella vuonna 1954 ja tällä hetkellä vaimoni Marjan kanssa asumme Päijänteen rannalla Sysmässä. Meillä on 4 lasta ja 6 lastenlasta sekä 3 miniää ja  vävy.  Työelmässä touhusin pääasiassa rakennusalalla ja myyntitöissä. Tällä hetkellä olen ansaitulla eläkkeellä, joten nyt on aikaa touhuta musiikin parissa.

Ensimmäisen sävellykseni tein yhdessä kaverini Hannu Hyvärisen kanssa Veräjämäessä Helsingissä vuonna 1968 ja sen nimi oli Hiljaa virtaa Vantaa. Vuonna 1969 olikin sitten vuorossa ensimmäisen orkesterin perustaminen ja se sai nimekseen Saint-70 ja jonkin ajan kuluttua nimeksi tuli Quizzical Mummy. Edelleen kaikki viisi alkuperäistä soittajaa olemme kavereita. Vuonna 2010 sitten kävimme Koitissa metsän keskellä studiolla tekemässä pitkäsoittolevyn omista sävellyksistä ja sanoituksista. Levyn nimeksi tuli Quizzical Mummy Is back…why ja yksityisisssä julkkareissa vietimme samalla bändin 40v. synttäreitä. Levyllä on perinteisillä saundeilla rokkia ja poppia. Vuonna 2020 Koronan vuoksi jäi tekemättä 50v. juhlalevy mutta eiköhän vielä saada aikaiseksi sekin jossain vaiheessa.

Vuonna 1992 tuli osallistuttua Seinäjoen Tangokarsintoihin ja vaikka en finaaliin
päässytkään niin karsintalauluni Kauneimmat muistot johti siihen, että tapasin Reijo Taipaleen hänen kotonaan Veräjämäessä kun hain häneltä nuotit kappaleeseen. Seuraavaksi sitten aloinkin tekemään asuntoremonttia Reiskalla ja sen lomassa Reiska sanoi, että lopeta ne kilpailussa käynnit ja tee levy.

Niinhän sitten se tapahtuikin kun vielä samana vuonna   sain  ensimmäisen levytyssopimuksen  Levy-yhtiö  Bluebirdin ja Osmo Ruuskasan sekä Seppo Matintalon kanssa, joka oli silloin myös Reijo Taipaleen Levy-yhtiö  ja monen muun artistin menestyslevyjen tuottaja.
Ensimmäinen vinyylisinkkuni nimeltään Jäin kaipaamaan nousikin Tätä Suomi tanssii listalle uutena tulokkaana yhdessä Joel Hallikaisen Kuurankukan kanssa.
Kuurankukka nousi ykköseksi ja minä jatkoin hitin etsintää.
Seuraavana vuonna Bluebird julkaisi toisen vinyyli sinkun Hyljitty ja siitä Seppo Matintalo ennusteli mulle tulevaa hittiä, vaan eipä televisiossa vierailukaan siitä hittiä tehnyt vaikka sitä soitettiin paljon jukebokseissa ja se oli kakkos sijalla Radiossa Veijon baari listalla. Liekö sitten ollut liian surullinen tarina juuri siihen julkaisuvuoteen kun oli lama aika.

Keskeytinkin sitten muutamasta syystä lavakeikoille tavoittelun ja viimeisin lavakeikka oli Kalifax orkesterin kanssa Mäntyharjun lavalla 1993 ja samalla keikalla oli Arja Koriseva  Fortuna orkesterin kera.  Jatkoin musiikillista uraani pelkästään säveltelemällä suomalaista runoutta lähinnä pöytälaatikkoon.

Vuodesta 2003 alkaen aloitin jälleen levyjen tekemisen oman  yritykseni Mountain Melodyn kautta. J.L. Runebergin 200v. juhlavuonna 2004 julkaisin hänen runoihin sävelletyn pitkäsoiton ja vaimoni Marja maalasi kaikista 12 runosta öljyväritaulut levyn kansivihkoon ja poikamme Juha vastasi teoksen graaffisesta asusta. Parkkinson liitolle tehdyssä  Elämässä mukana hyväntekeväisyys levyssä olin myös mukana toisena tuottajana Risto Joutjärven kanssa sekä kolmella säveltämälläni laululla.

Televisiossa olen vieraillut kolme kertaa eli Tv 1 Launtaivekkarissa, Mtv3 Kari Salmelaisen Talkkari ohjelmassa ja vaimoni kanssa Huomenta Suomi ohjelmassa J.LRunebergin 200v. juhlavuonna 2004.  Eri radiokanavilla ja lehdissä on useita mukanaoloja haastattelujen merkeissä ja kaikki julkaistut Cd-sinkut on soineet eri radioissa, toiset enenmmän ja toiset vähemman.  Tätä Suomi tanssii listasijoituksiakin on tullut  useilla kappaleilla. Kenelle soittaisin on eniten radioissa  soinut lauluni ja se löytyy Youtubesta niin kuin melkein kaikki levytykseni.

Vuonna 2018 vuonna julkaisin sinkun jossa on kappaleet  Toscanan yö ja Heilani on kuin Helluntai ja niitä voi kuunnella Youtubesta.  Vuoden 2019 Joulukuussa tein Joululaulu sinkun Tangokuningattarien Heidi Pakarisen ja Kaija Pohjolan kanssa. Molemmat laulut omia sävellyksiä ja sanotuksesta vastasi Pasi Kähkönen. Julkaisijana oli Duo Records ja Tommi Tähtivirta Turengista.

Sävellän uusia lauluja valmiisiin teksteihin, joten ota rohkeasti yhteyttä  jos haluat sanoituksiasi sävellettävän tai  levytettävän.

Pöytälaatikosta löytyy useita julkaisemattomia lauluja, joten jos olet tekemässä levyä niin ota yhteyttä niin lähetän mielelläni demoja kuunneltavaksi.

Tällä hetkellä on menossa tanssi keikkailussa Korona tauko  Halme-Niilahti duolla ja itse olen sävellellyt luovalla tauolla uusia kappaleita. Heinäkuussa viime vuonna 2020 näki päivänvalon Helena Moision sanoittama Tanssin huumaa niminen kappale ja Syyskuussa Vesipisarat kappale joka on Timo Kososen tekemä.
Tänä keväänä alkoi ilokseni uudelleen yhteistyö Seppo Matintalon kanssa ja keväällä julkaistiin  Pentti Vanhamäen ja Matti Laasosen kappale Tule minua vastaan.

Ensi vuonna onkin sitten 30v. juhlalevyn aika kun ensimmäisestä levytyksestä tulee kuluneeksi 30 vuotta ja siinä on taiteellisena tuottajana Seppo Matintalo.  Vielä tänä vuonna tulee ulos Sitten aukeni Satumaa kappale mikä oli tarkoitettu Reijo Taipaleelle  mutta minulla on nyt kuitenkin ilo ja kunnia levyttää se. Laulu kertoo Reiskan hienosta laulajan urasta ja sen on sanoittanut Veksi Salmi ja säveltänyt Jussi Rasinkangas.

Keikkaohjelmistoni koostuu säveltämistäni ja levyttämistäni musiikista  sekä suuren ikäluokan perinteisestä tanssi musiikista.

Toivottavasti ensi vuonna 2022 taas kesälavoilla ynnä muualla tanssitaan ja konserteissa päästään nauttimaan tasokkaasta Suomalaisesta musiikista.

Terveisin
Kari Halme