Kari Halme

kari9Olen syntynyt Lahden Launeella vuonna 1954 ja tällä hetkellä vaimoni kanssa asumme Päijänteen rannalla Sysmässä. Meillä on 4 lasta ja 6 lastenlasta sekä 3 miniää ja  vävy.  Työelmässä touhusin pääasiassa rakennusalalla ja myyntitöissä. Tällä hetkellä olen ansaitulla eläkkeellä, joten nyt on aikaa touhuta musiikin parissa.

Ensimmäisen sävellykseni tein yhdessä kaverini Hannu Hyvärisen kanssa Veräjämäessä Helsingissä vuonna 1968 ja sen nimi oli Hiljaa virtaa Vantaa. Vuonna 1969 olikin sitten vuorossa ensimmäisen orkesterin perustaminen ja se sai nimekseen Saint-70 ja jonkin ajan kuluttua nimeksi tuli Quizzical Mummy. Edelleen kaikki viisi alkuperäistä soittajaa olemme kavereita. Vuonna 2010 sitten kävimme Koitissa metsän keskellä studiolla tekemässä pitkäsoittolevyn omista sävellyksistä ja sanoituksista. Levyn nimeksi tuli Quizzical Mummy Is back…why ja julkkareissa vietimme samalla bändin 40v. synttäreitä. Levyllä on perinteisillä saundeilla rokkia ja poppia.

Vuonna 1991 tuli osallistuttua Seinäjoen Tangokarsintoihin ja vaikka en eteenpäin
päässytkään niin karsintalauluni Kauneimmat muistot johti siihen, että tapasin Reijo Taipaleen hänen kotonaan Veräjämäessä. Seuraavaksi sitten aloinkin tekemään asuntoremonttia Reiskalla ja sen lomassa Reiska sanoi, että lopeta ne kilpailussa käynnit ja tee levy.

Vuonna 1992 teinkin ensimmäisen levytyssopimuksen levy-yhtiö Bluebirdin ja Seppo Matintalon kanssa, joka on myös Reijo Taipaleen menestyslevyjen takana.
Ensimmäinen vinyylisinkkuni nimeltään Jäin kaipaamaan nousikin Tätä Suomi tanssii listalle uutena tulokkaana yhdessä Joel Hallikaisen Kuurankukan kanssa.
Kuurankukka nousi ykköseksi ja minä jatkoin hitin etsintää.
Seuraavana vuonna Bluebird julkaisi sinkun Hyljitty ja siitä Seppo Matintalo ennusteli mulle tulevaa hittiä, vaan eipä televisiossa vierailukaan siitä hittiä tehnyt vaikka sitä soitettiin paljon jukebokseissa ja se oli kakkos sijalla Radiossa Veijon baari listalla.

Keskeytinkin sitten muutamasta syystä lavakeikoille tavoittelun ja viimeisin lavakeikka oli Kalifax orkesterin kanssa Mäntyharjun lavalla ja samalla keikalla oli Arja Koriseva  Fortuna orkesterin kera.  Jatkoin musiikillista uraani pelkästään säveltelemällä suomalaista runoutta lähinnä pöytälaatikkoon.

Vuodesta 2004 alkaen aloitin jälleen levyjen tekemisen oman  yritykseni Mountain Melodyn kautta. Julkiset esiintymiset ovat olleet  pääasiassa trubaduurina kitaran kanssa ja studiossa äänitettyjen taustojen kanssa. Cd singele julkaisuja on matkan varrella kertynyt 10 ja  yksi  pitkäsoitto J.L.Runebergin runoihin sekä Parkkinson liitolle tehty  hyväntekeväisyys levy Elämässä mukana nimeltään.

Televisiossa olen vieraillut kolme kertaa eli Tv 1 Launtaivekkarissa, Mtv3 Kari Salmelaisen Talkkari ohjelmassa ja vaimoni kanssa Huomenta Suomi ohjelmassa J.LRunebergin 200v. juhlavuonna 2004.  Eri radiokanavilla ja lehdissä on useita mukanaoloja haastattelujen merkeissä ja kaikki julkaistut Cd-sinkut on soineet eri radioissa, toiset enenmmän ja roiset vähemman.  Tätä Suomi tanssii listasijoituksiakin on tullut  ja paras sijoitus on sija yksitoista.

Nyt mennään vuotta 2019 ja toinen pitkäsoittolevy on loppusilauksia vaille valmis. Viime vuonna julkaisin sinkun jossa on kappaleet  Toscanan yö ja Heilani on kuin Helluntai ja niitä voi kuunnella Youtubesta.

Sävellän uusia lauluja valmiisiin teksteihin, joten ota rohkeasti yhteyttä jos haluat sanoituksiasi sävellettävän tai jopa levytettävän.

Pöytälaatikosta löytyy useita julkaisemattomia lauluja, joten jos olet tekemässä levyä niin ota yhteyttä niin lähetän mielelläni demoja kuunneltavaksi.

Tällä hetkellä on menossa pientä keikkailua kitaran ja taustanauhoitusten kanssa. Osallistun tänä vuonna kolmeen laulukilpailuun ja Laila ja Olavi kilpailussa sekä Kiuruveden iskelmäviikon seniori mestari kilpailussa pääsinjo  semifinaaliin. Loistava laulaja kilpailun jatkoon pääsy selviää myöhemmin samoin kun Loistava iskelmä sävellyskilpailun jatkoon pääsy.

Keikkaohjelmistoni koostuu säveltämästäni runomusiikista ja omista iskelmistä sekä suuren ikäluokan perinteisestä tanssi musiikista.

Terveisin
Kari Halme