Marja Halme

marja11Olen syntynyt Helsingissä toukokuussa 1952 ja nykyään asun Sysmässä Päijänteen rannalla mieheni Karin kanssa. Meillä on yhdessä 4 lasta ja tällä hetkellä 6 lastenlasta sekä 3 miniää ja vävy.

Kuulun Taidekeskus Taarastin taiteilijaseuraan ja minulla on ateljee kotimme yhteydessä Sysmässä, jossa maalaan maisemia öljyväreilla mm. Päijänteeltä ja lintuaiheita sekä asetelmia. Lisäkisi teen myös kirjankuvituksia akvarellein. Kuvataiteilijaksi olen opiskellut maalausta kursseilla ja itse opiskellen. Aiheet maalauksiini saan luonnosta  ympäri vuoden ja monesti hyödynnän nykyistä hyvää valokuvaustekniikkaa kohteista.  Talven pimeimpinä aikoina maalaan myös eri aiheisia asetelmia ja valoisina päivinä talvimaisemia.

Maalasin vuonna 2004  J.L. Runebergin syntymän 200v. juhlavuonna taulusarjan kansallisrunoilijan runoista, johon kuului 11 öljyväritaulua. Tämä taulusarja tuli mieheni säveltämään, esittämään ja julkaisemaan Runebergin runolevyn CD:n kansivihkoon.

Ensimmäisen lastenkirjakuvitukseni tein vuonna 2007 joka oli Jukka Ahosen kirjoittama Riivuoren tonttu. Vuonna 2011 oli sitten vuorossa toinen tonttukirja Riivuoren tonttu ja peikkojen saari. Molemmat kirjat kustansi ja julkaisi Sysmän Kirjakylä Oy.

Suomi 100v. juhlavuonna 2017 olin mieheni kanssa mukana virallisessa juhlavuoden ohjelmassa Suomalaista runoutta uusin sävelin ja luontoa perinteisin maalauksin ohjelmalla ja esiinnyimme kirjastoissa ja kylpylöissä.

Teen öljyväri -ja akvarellimaalauksia, sekä kirjan kuvituksia tilauksesta. Ota rohkeasti yhteyttä jos tarvitset kirjankuvituksia tai toivomasi aiheen mukaisia maalauksia.

P. 045-1315513 / halme.marja@phnet.fi

Terveisin

Marja Halme